Съдът призна подсъдимия Костадин Павлов за виновен в това,  че

...
Съдът призна подсъдимия Костадин Павлов за виновен в това,  че
Коментари Харесай

Съдът оправда Костадин Павлов по 4 обвинения, но е виновен по едно

Съдът призна подсъдимия Костадин Павлов за отговорен в това,  че на 10.06.2014 година в гр. Куклен, област Пловдив, е скрил непознати документи – ценови оферти на " Надежда 2000 “ ЕООД – гр. Пловдив, импортирани от претендента " Надежда 2000 “ ЕООД – гр. Пловдив в община Куклен по " открита процедура “ с предмет " Доставка на хранителни артикули за Обединено детско заведение – гр. Куклен и за Домашен обществен патронаж – гр. Куклен “, за да набави за себе си и за " Надежда 2000 “ ЕООД – гр. Пловдив полза - закононарушение по член 319 от Наказателен кодекс. Съдът му наложи наказване в размер на три месеца отнемане от независимост, като на съображение член 66 ал.1 от Наказателен кодекс отсрочи по този начин наложеното наказване с изпитателен период от три години.

Съдът призна подсъдимия по останалите четири обвинявания, повдигнати срещу  него, за почтен:

1.     За това, че през интервала месец април – 14.05.2013 година в гр. Куклен, обл. Пловдив, в качеството си на длъжностно лице, заемащо отговорно служебно състояние – зам.-кмет на община Куклен, изпълняващ длъжността " кмет на община Куклен “, е приел подарък – пари в размер на 3000 лв., който не му се следва, от Н.М., с цел да извърши друго закононарушение във връзка със службата си – такова по член 282, ал.2, вр. ал.1 от Наказателен кодекс – закононарушение по член 302, т.1, б. " Б “, във вр. член 301, ал.3, във вр. ал.1 от Наказателен кодекс.

2.     За това, че на 14.05.2013 година в гр. Пловдив и гр. Куклен, обл. Пловдив, в качеството си на длъжностно лице, заемащо отговорно служебно състояние – заместник-кмет на община Куклен, изпълняващ длъжността " кмет на община Куклен “, е превишил властта и правата си по член 36а, ал.2 от Закон за обществените поръчки за да набави за другиго – " Надежда 2000 “ ЕООД – гр. Пловдив, полза – парични средства в размер на 74 327  лв., представляващи цената на едногодишен контракт по социална поръчка с предмет " Доставка на хранителни артикули за Обединено детско заведение – гр. Куклен и за Домашен обществен патронаж – гр. Куклен “ и от това са могли да настъпят немаловажни нездравословни последствия, изразяващи се в съществено накърняване на престижа и доверието в локалната власт – община Куклен и Общински съвет Куклен – закононарушение по член 282, ал.2, вр. ал.1 от Наказателен кодекс.

3.      За това, че на 14.05.2013 година в гр. Куклен, обл. Пловдив, е скрил непознати документи – ценови оферти на " Надежда – 2000 “ ЕООД – гр. Пловдив, импортирани от претендента " Надежда 2000 “ ЕООД – гр. Пловдив, в община Куклен по социална поръчка с предмет " Доставка на хранителни артикули за Обединено детско заведение – гр. Куклен и за Домашен обществен патронаж – гр. Куклен “ за да набави за себе си и за " Надежда – 2000 “ ЕООД – гр. Пловдив полза – закононарушение по член 319 от Наказателен кодекс.

4.     За това, че на 10.06.2014 година в гр. Куклен, обл. Пловдив, е приел от Н. М. подарък – пари в размер на 1200 лв., който не му се следва, с цел да упражни въздействие при взимане на решение /определяне на реализатор по контракт за социална поръчка/ от длъжностно лице по осъществяване на открита процедура по Закон за обществените поръчки с предмет " Доставка на хранителни артикули за Обединено детско заведение – гр. Куклен и за Домашен обществен патронаж – гр. Куклен “, назначена със заповед №429/27.05.2014 година на  зам.-кмет, изпълняващ длъжността кмет на община Куклен – К.П./ - закононарушение по член 304б, ал.1 от Наказателен кодекс.

Окръжният съд призна за почтена подсъдимата Надежда Минчева и я оправда по повдигнатите й две обвинявания:

1.     За това, че през интервала април – 14.05.2013 година в гр. Куклен, обл. Пловдив, е дала подарък – пари в размер на 3000 лв., който не му се следва, на длъжностно лице, заемащо отговорно служебно състояние – К.П., заместник-кмет на община Куклен, изпълняващ длъжността " кмет на община Куклен “, с цел да извърши дейности по работа, в качеството му на възложител по социална поръчка с предмет " Доставка на хранителни артикули за Обединено детско заведение – гр. Куклен и за Домашен обществен патронаж – гр. Куклен “, за осъществяване на " открита процедура “ по Закон за обществените поръчки за възлагане на социална поръчка с предмет " Доставка на хранителни артикули за Обединено детско заведение – гр. Куклен и за Домашен обществен патронаж – гр. Куклен “, като обезпечи спечелването на публичната поръчка на " Надежда 2000 “ ЕООД – гр. Пловдив – закононарушение по член 304а, във вр. член 304, ал.1 от Наказателен кодекс.

2.    За това, че на 10.06.2014 година в гр. Куклен, обл. Пловдив, е дала подарък – пари в размер на 1200 лв., на К.П., заместник-кмет на община Куклен, изпълняващ длъжността " кмет на община Куклен “, който е твърдял, че може да упражни въздействие при взимане на решение /определяне на реализатор по контракт за социална поръчка/ от длъжностно лице във връзка със службата му, а точно на членовете на комисията по провежданата в община Куклен " открита процедура “ по Закон за обществените поръчки с предмет " Доставка на хранителни артикули за Обединено детско заведение – гр. Куклен и за Домашен обществен патронаж – гр. Куклен “ - закононарушение по член 304б, ал.2 от Наказателен кодекс.

Съдът одобри, че по първото обвиняване за двамата подсъдими не е потвърден размерът на предмета на закононарушението. По второто и третото обвиняване, повдигнато против К. П., в обвинителния акт е вписана съответна дата, само че нито един от разпитаните очевидци не показва такава. По отношение на последното обвинение  против двамата подсъдими съдът приема, че сумата от 1200 лв. е поискана на 18 юни 2014 година, а в обвинителния акт се показва като дата на осъществяване на закононарушението 10 юни 2014 година

Присъдата не е дефинитивна и предстои на митинг и обжалване в 15-дневен период пред Апелативен съд – Пловдив.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР